Åsen Skolekorps
ÅSEN SKOLEKORPS
 • Sponsor    • HVA SKJER?    • Info    • Bilder    • Medlemmer    • Styret    • Ansatte    • Økonomikomiteen    • Uniform    • Historikk    • Kontakt oss     • Gjestebok  

 

 

   HVA SKJER?
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
Antall besøk på siden: 666 491

 

 


Reisebrev Åsen skolekorps Paris, 2015
 
 
 
 
 
 
 

Reisebrev Åsen skolekorps Paris, 2015

Søndag 21. Juni trappet det opp 60 spente musikere og foreldre på Værnes. Endelig var det tid for årets store happening: Jubileums tur til Paris. Instrument var finpusset og uniformen var pakket ned. Allerede her ble turens motto innført; Kos i gruppe. Første stopp var Gardemoen før vi vente nesa mot Frankrike og Paris.

 

Noe av det første vi fikk oppleve var at franskmenn er meget smal og bussjåførene kan føre en buss gjennom svært trange gater. Men vi kom oss fram til hotellet alle sammen. Første dag var det lite på programmet så vi fikk inspisert det som må ha vært verdens lengste kjøpesenter, det tok aldri slutt. Jentene var overlykkelige over de store mengdene med butikker, mens guttene var glade for at det fantes sofaer utenfor de fleste klesbutikker. Vi dro på en felles middag på kvelden, også her fikk vi kost i gruppe for det tar litt tid å lage mat til 60 mann.

Dag 2 var det Paris sentrum som skulle fylles med trøndere. På planen sto et spilleoppdrag ved Eiffeltårnet, guidet tur i buss og en tur opp i Eiffeltårnet. Ved Eiffeltårnet ble vi dagens attraksjon. Mange turister kom og ville ta bilde sammen med oss, til og med en brud kom springende etter oss. Litt av en opplevelse. I løpet av dagen fikk vi også oppleve de forskjellige sidene av fransk kultur.

 

Dag tre var hviledag for å komme seg etter 13 timer inne i Paris. Vi hadde også en liten øvelse klokken 09.00 inne på et lite torg for å glede alle sovende franskmenn, siste finish før Disney måtte gjøres. SEA LIFE akvarium ble besøkt av nysgjerrige ungdommer før vi hadde en piknik i det grønne. Lederne fikset mat og musikerne stilte med god stemning. Vi koset oss i gruppe og drakk fruktchampagne. På kvelden var det på tide med en bedre jubileumsmiddag, med taler og alt som hører til for å feire 50 års jubileet.

Så var endelig den store dagen: opptreden i Euro Disney. Når vi ankom Disney ble vi guidet til back stage området for å sette fra oss tingene våre. Så ble det gjennomgang av paraderuten før vi fikk fri til å oppleve parken. Igjen fikk vi kost litt i gruppe da vi sto 2 timer i kø for en karusell. Når klokken nærmet seg 16.00 var det mange spente og nervøse som møttes ved omkledningsrom. Endelig var tiden inne for den store finalen. Vi stilte opp bak en stor dør og når tiden var inn kom Åsen skolekorps marsjerende frem foran et ellevilt publikum. Vi ble mottatt med jubel og applaus i hele 30 grader. Takk gud for kortermede skjorter. Turen ble avsluttet med et spektakulært lys show på kvelden før turen gikk tilbake til hotellet og pakking.

På fredag var det på tide med hjemreise. Dagen startet med frokost før vi satte oss på bussen og kjørte i retning Orly. Det ble en del forsinkelser på vei til flyplassen og på flyplassen, men etter å ha forsinket flyet med en halv time kom vi oss alle i vei. Turen hjem gikk ellers som smurt og vi kom fram til Værnes alle mann, lykkelige og slitne etter en vellykket tur. Tusen takk for en fantastisk tur!

Ragnhild og Hanna

 

 

    Utskriftsvennlig versjon
 

 

 

Åsen Skolekorps, Postboks 26, 7631 Åsen